Csipetkéhez saját tésztazsák dukál

Pár nap múlva ünnepeljük kisfiam születése napját. Ez alkalomból bográcsban fogunk babgulyást főzni. Mondhatnánk, nem ünnepi étel, de mégis igazán alkalmas arra, hogy bográcsozás közben a család összeüljön, beszélgessen, ráadásul a szárazbab a fiam egyik kedvenc étele… de hogyan is keveredtem a babgulyás receptjétől a varrógépig?
Úgy, hogy a babgulyásba csipetkét kell főzni, abból pedig legjobb a házi készítésű. 🙂 Gyerekkoromban rengeteg tésztát csipegettem nagymamával és bizony az emlékeim nem csaltak, elég időigényes meló, de bevontam a fiúkat is…
Miután megszáradtak a teljes kiőrlésű csipetkék, stílusosan szerettem volna őket tárolni, ahogyan annak idején mami a kamrában.
Elővettem hát egy lenvászon darabot, kétfelé vágtam és csipke díszítéssel elkészítettem gyorsan a tésztazsákokat:

tésztazsákok (3)

tésztazsákok (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük