Elise vállkendő – Elise Shawl (kicsit másképp)

Még tavasszal lehetett, hogy a neten láttam egy csodás kendőt, aminek Elise Shawl volt a neve. Rákerestem a mintára és ezt találtam:

Elise shawl

Eléggé keszekuszának tűnt, de a cél érdekében bármit kisilabizálok :-D, így hamarosan bele is fogtam a kendő horgolásába. Alize pure bamboo fine fonalból (color 57) dolgoztam 2-es tűvel, amit akkor nagyon megbántam. Mivel olyan lassan haladt, elkedvetlenített.  Visszabontani nem akartam, mert a feléig már eljutottam, ráadásul rájöttem, hogy a harmadik és ötödik ismétlődő sorokban én végig egy ráhajtásos pálcával dolgoztam ott is, ahol 3 rhp kellett volna. Felbosszantott a dolog így a születőfélben lévő kendő több hónap kényszerpihenőre került egy műanyag dobozba. Most ősszel már annyi félkész munkám halmozódott fel, hogy megfogadtam, addig nem kezdek újba (no majd meglátjuk), amíg végére nem jutok a várakozó munkáknak. Gondoltam előre veszem azt, amihez leginkább nem fűlik a fogam, így hát előkerült Elise:

Elise shawl (2)

A két gombolyag bambusz fonal vészesen fogyott és a vége felé már láttam hogy én nem a szokásos, rajzon megjelölt módon szeretném befejezni a kendőt. Szellősebb, egyszerű mintára váltottam, és a kendőt dús, habos, fodros, hangsúlyos és súlyos mintával szerettem volna zárni. Ekkor fogalmazódott meg bennem az is, hogy a záróminta egyszínű kell legyen. Alise Diva silk effect (color 57) -et vásároltam, és azzal horgoltam a záró legyező mintát.

Elise shawl (1)

Sok éjjeli munkámba, fáradságba került, de azt hiszem megérte. Talán eddigi legszebb munkám került ki a kezem közül. Éjfélkor lettem kész vele. Utána eltisztáztam a kilógó fonalakat, kimostam, kiöblítettem, centrifugáztam és blokkoltam. A kendő a blokkolásnak köszönhetően óriásira növekedett és már egyáltalán nem bántam, hogy 2-es tűvel horgoltam. Azt sem bántam, hogy elrontottam a 3 ráhajtásos pálcát, sőt, már semmit sem bántam.

Reggelre megszáradt a kendő és nekiálltam a divatfotózásnak 😀 A képeket megtalálod a galériában, kattintással tudod nagyítani:

Bár a minta eléggé áttört, szellős, mégis azt gondolom, hogy a színei miatt tökéletes kiegészítője lehet az őszi ruházatnak.

aláírás

 

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést a lenti gombokon:

 

1 thought on “Elise vállkendő – Elise Shawl (kicsit másképp)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük