Első bejegyzés

Sokat gondolkodtam az új poszt címén… remélem érződik 😀

Ezt a bejegyzést tényleg csak bevezetőnek szánom, később belecsapok majd a lecsóba.  Idén február környékén ragadtam gyerekkorom óta először horgolótűt. Eddig a kötő és horgolófonalak világa elég távol állt tőlem és bár érzékeltem a textúrák különbségét, a színek varázsát, a kész munkák szépségét, jómagam egyáltalán nem gondoltam arra, hogy horgolótűt ragadjak. Ismerőseim közt kezdett kialakulni egy facebook társaság, akik szebbnél szebb munkákat posztolgattak nap mint nap, és nekem egyre jobban bizsergett a fantáziám. Aztán megláttam ezt a képet. krokodil mamuszEz volt a gomb, és meglódult az alkotóvágy. Annyira akartam ezt a mintát, amit krokodil mintaként emlegetnek. Egyszerűen tudni akartam hogyan készül. A kísérletezéshez persze meg kellett tanulnom a réges-régen elfelejtett alapokat, szükségem volt egy kis felszerelésre, horgolótűre és fonalra is. A kezdeti próbálkozásokat azonnali pozitív visszacsatolások erősítették. Siker siker hátán, naaa megy ez nekem kérem mint a karikacsapás! Innentől kezdve nem volt megállás. Az alapok után nekidőltem a krokodil mintának és úgy is maradtam, egészen addig, amíg el nem fogyott 8 gombolyag fonal… és itt még nincs megállás, mert nagyobbra szeretném a vállkendőt, amit elkezdtem ezzel a technikával. De augusztusig várnom kell a fonal beérkeztére 🙁

20140408_092813[1]

Amit érdemes erről a mintáról tudni: nem annak tűnik, de pofon egyszerű. Fonalzabáló és meleg-meleg a darab, amit alkotsz, ezért hát tökéletes lehet sálnak, takarónak, kendőnek, sapkának, benti cipőnek, lábszár és karvédőnek, vesevédőnek, vagy rakhatod bárhová ahol fázós vagy. A képen látod a szép csiszolt fa kendőtűt? Ez fogja összefogni majd, nem nekem kell a kezeimmel szorongatni, hogy ne nyíljon szét a mellkasomon, miközben a gyerekek kezét fogom, a táskát vagy a szatyrokat cipelem.

A következő posztban ismét a krokodil mintáról lesz szó. De addig is, ha Te most kezdenéd a horgolást, nézd meg oktató videóimat az alapokról, hátha segítségedre lehetnek.

aláírás