Krokodil minta

Előző bejegyzésemben  írtam, hogy a krokodil minta volt az első, amit elkezdtem meghorgolni, hiszen teljesen elvarázsolt a formája. Lényegében miatta/érte ragadtam horgolótűt. Figyelemfelkeltő. Én legalábbis, amint megláttam, azon kezdtem agyalni, ezt hogy a csudába lehet elkészíteni? Megdöbbentem milyen egyszerű módon 🙂 A horgolásához elég két alapvető technikát tudni.

  • Láncszem készítés
  • Egyráhajtásos pálca

Nekem sem kellett több, neki is láttam egy vállkendőnek, mely már menet közben megtetszett a sógornőmnek, ezért elkezdtem magamnak is egy másodikat .  Ugyan őszre – télre fog készülni  -mert fázós vagyok és szeretek beleburkolózni a jó meleg holmikba-, már most nekiláttam. Mivel vastag fonalból, vastag tűvel dolgozom, a minta pedig egyszerű, akár este lámpafénynél, vagy tévénézés közben is haladós. 🙂 Nappalra a nehezebb, számolós és sötét színű projekteket részesítem előnyben 😀

A tanfolyami anyagba nemsokára felteszem a krokodilminta készítésének videoját, de addig is, pár fotó a készülő vállkendőről 🙂 Lehet, egyedül vagyok vele, de ez a színösszeállítás kakasra emlékeztet, így csak kakasos kendőnek hívom.

Adatok:

  • Fonal: Alize Burcum Batik  100% akril 100 gr – 210 m
  • Fonaligény mérettől függően kb 8-10 gombolyag
  • Horgolótű 6-os

aláírás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük