Krokodil mintás kendő – Crocodile shawl

Amikor 20014 februárjában elkezdtem horgolni tanulni, elsősorban a krokodil minta miatt tettem. Megtanultam és gyakoroltam azokat a technikákat, melyek ennek a mintának a kialakításához szükségesek (láncsor készítés, 1rhp, levegőszem, varázskör) majd vettem pár gombolyag Papatya Batik (color 554) fonalat és nekiláttam saját kendőm elkészítéséhez.

Nemsokára, a tavasz kezdetével azzal kellett szembesüljek, hogy a boltokban már nem kapható ez a fonal, mivel vastagabb, télies. Import nem jön belőle egyenlőre, majd csak ősszel…  Mondanom se kell, nem repdestem az örömtől. A tetszetős kendő, ami már kellemes méreteket kezdett ölteni, fonal nélkül maradt. Meg kell jegyezzem, hogy a krokodil minta igencsak eszi a fonalat, rengeteg kell belőle, hogy látszatja legyen a horgolásnak.

Crocodile shawl

Kényszerpihenő következett a nyári hónapokra, mely alatt megmutattam sógornőmnek is.  Nagyon megtetszett neki, és sajnálattal közölte, hogy ha akarok magamnak ilyen kendőt, akkor nincs más választásom mint másikba kezdeni, mert ez bizony az övé lesz. Azt hiszem ennél nagyobb elismerés senkit nem érhet. Szerelem volt ez neki az első látásra. 🙂

…Nos, az ősz elérkezett és végre beszerezhettem a hiányzó gombolyagokat. Pár este alatt el is készültem vele. A befejező sorra kapott egy kedves kis díszítést is.  A kendő kifejezetten alkalmas a felsőtestünk melegen tartására. Mint az az “eséséből” is látszik, tömött, testes kendő, mely őszi reggeleken vagy estéken, esetleg  napközben hideg helyen történő várakozás, munka során jólesően ölel körbe. Ha este, kézimunkázás vagy tévénézés közben fázna a lábad, azt is melegen tarthatod vele 😀

Egyébként ez a minta egyáltalán nem olyan nehéz, mint amennyire bonyolultnak látszik. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan készül, nézd meg a videót ITT.

aláírás

Köszönöm, ha megosztod a bejegyzést a lenti gombokon:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük