Julcsi

Dédanyám varrónő volt, a varrás szeretetét tőle örököltem. A hímzés és a horgolás fogásait is elleshettem otthon, hisz Nagymamám és Anyukám is gyakran kézimunkázott, de az iskolában is megismerkedhettünk ezekkel a technikákkal.
Kezdetben gyermekeimnek készítettem ruhákat, játékokat, takarókat, ma már saját műhelyemben születnek az ékszerek, táskák, kiegészítők.
Legújabb szenvedélyem a horgolás, melybe a freeform-technika megismerésével egy időben szerettem bele. Ebben a technikában az a csodálatos, hogy a fonalakat és a színeket hangulatom szerint használhatom, a minták kötetlen alakítása miatt szabadon szárnyalhat a képzeletet, mert nincsenek sem szabályok, sem határok, nincs jó- vagy rossz és közben még az idő megszűnni látszik, hisz teljesen kikapcsol… Legújabb munkáim vállkendők, melyek már minta után készülnek és tervben vannak már a különböző horgolt felsők, babaholmik, takarók is.
Munkám során a természet, a színek, a formák, és az érzések inspirálnak, a természetes alapanyagokat részesítem előnyben. Az újrahasznosítást nagyon fontosnak tartom, ezért gyakran dolgozom használt – de jó minőségű – anyagokkal, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez.

Share This:

2 thoughts on “Julcsi

Vélemény, hozzászólás?