Válltáska Erikának

Korábban készítettem egy horgolt-varrott táskát, ami azt gondolom első próbálkozásként elég jól sikerült. Ezt, bár lehetne profibb is, többen megdícsérték, sőt egy kolléganőm még augusztusban megkérdezte, hogy esetleg neki varrnék-e táskát, ha hozza a hozzávalókat. Van ugyanis egy régi budmil nadrágja, amit nagyon szeret, de már nem jó rá, viszont nem szeretné kidobni. Újrahasznosítva jó lenne tovább használni. Örültem a bizalmának de kicsit félve vállaltam el a megbízást, hiszen kezdőként nincs gyakorlatom a táska varrásban, nincsenek szabásmintáim… és még sorolhatnám.
A betáblázott egyéb kézimunkáim miatt, sorra csak tolódott hátra a táska varrása ami miatt kissé presszionálva is éreztem magam főleg, hogy szeptember-októberben a kolléganőm egyre gyakrabban kérdezett rá, mikor lesz kész?

Ismeritek azt az érzést, amikor valami még nem érett meg bennetek és nem tudtok nekiállni a feladatnak? Valahogy így voltam vele… de az idő rohant. Eljött a november és ekkor már én magam is sürgetőnek éreztem a táska megvarrását, annál is inkább mert a kolléganőm végül azt mondta, legalább decemberre legyen kész… (hm, hát szégyenlem magam, de a varrás tényleg nem az erősségem)
Aztán végre, mintha egy percet se halogattam volna, valami megindult bennem 😀 Találtam egy jó, egyszerű mégis nagyszerű szabásmintát és nekiálltam a szabás – varrásnak. A táska zsebei nem esnek középre, mert a nadrágból -annak szabása és a ráhelyezett zsebek miatt- csak így tudtam kiszabni, de azt hiszem esztétikailag nem rontják az összképet.
A végeredményt itt láthatjátok:

 

 

Itt ragadom meg az alkalmat hogy ismét elismerő ódát zengjek az IKEA varrógépemről,  😀 ami problémamentesen megküzdött a nadrágból szabott anyag már meglévő varrásaival, plusz a rétegelt anyagok összevarrásával. 🙂

aláírás

Amennyiben tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg az általad használt közösségi oldalakon:

1 thought on “Válltáska Erikának

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük