Varrótanfolyam – egy szoknyán túl

Elérkeztünk a saját szoknya megvarrása modulhoz. Rákészültem rendesen, szép anyagot szerettem volna venni, kellemes esésűt, elegánsat, szép színűt. Szabásmintákat keresgéltem a Burdában és a neten is. Ez utóbbi érdekes eredményt hozott, mert ráakadtam az Arany Szabásminta oldalára. Átolvastam töviről hegyire az oldalakat, megnéztem az ismertető videót és teljesen felcsigázott a szabásminták ilyen egyszerű egyénre méretezése. Felvettem a kapcsolatot az oldal tulajdonosával… de hogy ne rohanjak ennyire előre,  maradjunk a szoknyánál.

Egyenlőre felcsaptam pár Burda újságot és kinéztem egy bő, hosszú szoknyát, amiről úgy gondoltam nem lesz olyan nehéz megvarrni. A tanfolyami órán levettem az ívről a szabásmintát, az anyagot kiszabtam és nekiláttam a szoknyának. Persze menet közben kiderült, hogy nem lesz olyan könnyű a játék mint gondoltam, de szerencsére ott volt Erika, a tanfolyam vezetője, aki tanácsaival kisegített.

A szoknya derékvonalában 16 hajtás van összesen, négyesével elosztva. Ez nagyon megdobott derékban, ezért csípő magasságban levarrtam. Ennyi módosítás kellett, hogy jól álljon. A derékpánton egy gomb található és egy cipzár kellett még a szoknyához. Az egyik textilkereskedésben megláttam egy gyönyörű lilás szövött szalagot,  amit meg is vettem, mert úgy éreztem az még el fog férni a szoknya alján. 🙂

A végeredmény (egyenlőre vasalatlanul, csak úgy hirtelen) itt látható:

Első szoknya (1)

Első szoknya (14)

Ahhoz képest, hogy életem első saját varrású szoknyája, elégedett vagyok. 😀

aláírás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük