Varrótanfolyam

Julcsival ellentétben nekem sajnos nem volt lehetőségem ellesni a varrás tudományát gyerekkoromban. Amatőr szinten itthon ugyan próbáltam a korábbi években alkotgatni a család varrógépével, de sikertelenség sikertelenségre halmozódott. Lassan elkönyveltem, hogy én meg a varrógép az két külön világ. Azért bántott, hogy nem tudok megvarrni egy szép ágynemű garnitúrát, vagy egy egyszerű terítőt az étkezőasztalra, esetleg nadrág felvarrást a családtagoknak…

Most végre elhatároztam, hogy elmegyek a legalapabb alap tanfolyamra, akár tudnak újat mondani nekem, akár nem, ezt a lépést nem hagyom ki. Aztán, ha megmutatkozik némi affinitás, akkor tovább megyek a kezdő, majd haladó tanfolyamokra is.

Az első alkalmat a sikerek közé könyveltem. A varrógép kezelésével kapcsolatban majdnem mindennel tisztában voltam, de újat mondtak a Strech varrással kapcsolatban, hiszen a mi régi gépünk és az én új IKEA gépem ilyet nem tud.

Gyakoroltuk az 1 cm-es, 0,5 cm-es és 1 mm-es varrástávolságot, a félöltést és játszattunk a gép tudásával, különböző öltéseket kipróbálva.

A tanfolyam végén majd készítünk egy táskát, vagy egy szoknyát… én az előbbire gyúrok 😀

aláírás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük