Salamon kendő

Ennek a kendőnek története van. Elég rövid. 😀 Fonalat kerestem, a korábbi kendőm szegélyhez. Bementem egy kézimunka boltba, ahol nagyon készséges volt az eladó hölgy, kicsit beszélgettünk… megkérdeztem tőle van-e az ajánlott fonalakhoz gyártói katalógusa, melyek tartalmaznak ötleteket, horgolási rajzokat. Elővett két nagy katalógust. Az egyikben sajnos csak a fonalakat taglalták, de a másik rejtett számomra egy csodálatos kendőt. Bár az elkészítési leírás angolul volt, raktak mellé pár “kapcsolási rajzot” is. Tényleg csak irányvonal mutatónak voltak jók az elnagyolt rajzok, de a modellen lévő kendő annyira tetszett, hogy gyorsan kifotóztam a képeket a katalógusból. 🙂

salamon kendő

Az Elise kendő befejezése után neki is láttam ennek az újabb kendőnek (ahelyett, hogy egy másikat fejeztem volna be, ahogyan korábban terveztem)

Először is meg kellett tanulnom a salamon minta horgolását, ami egyáltalán nem egy ördöngösség. Utána rá kellett jöjjek, hogyan készül salamon mintával a kendő háromszöge, úgy, hogy a láncszemek a háromszög két oldalán szegélyt kapnak, amire majd kerülhetnek a lelógó szirmocskák….

salamon rajza (3)

Ez a rajz állt a rendelkezésemre…

Nagyon szerettem ezt a kendőt horgolni. Kihívás volt, mind technikailag, mind kitartásban. Sok-sok éjszakám ment rá, leginkább a díszítő elemek voltak “macerásak”… de azt hiszem, megérte:

Unokahúgom szerint a fonal színe Evikék 🙂

A használt fonal Garn akril, color 20-as

3-as tűvel dolgoztam

 

aláírás

Megköszönöm, ha megosztod a bejegyzést az alábbi gombokon:

1 thought on “Salamon kendő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük